“Щуките” с първи успех по пътя към Купата на АФЛ

дунав батин атлетик тръстеник август 2020 афл

В деня, когато е сбора на село Батин, отборът на ФК Дунав Батин записа първа победа като домакин срещу отбора на ФК Атлетик Тръстеник, важен мач по пътя към Купата на АФЛ. Да припомним, че за гостите това е втори мач за Купата, след като първо се наложиха над ФК Спартак Бъзън с 4:3 след дузпи (1:1 в редовното време).

В стартовия състав треньорът Кюранов беше включил тежката артилерия, като на вратата беше Сашев, Ивелин Спасов, Айгюн Ешерефов, капитан бе Аспарух Златев, участие още взеха Денчо Денчев, Гюрсес Александров, Али Алиев, Кристиан Димитров, Борислав Дяков, Николай Тодоров – Бекъма, Радослав Стоянов, Хайрин Исаев, Павлин Петков, новото попълнение на вратата Гюрджан Сеферов, Юнел Тахиров, Диан Кънев, Лючо Георгиев.

батин тръстеник афл 1

Играта се разви основно в половината на гостите, като синята преса рядко допускаше навлизане на жълто-зелените в близост до вратата, пазена от Сашев.

Пред около 200 души публика, дошли да наблюдават мача и под съдийското ръководство на Мирослав Марков, играта се развиваше динамично, с постоянни атаки на “щуките”. Резултатът не закъсня. В 22 минута на мача, Али Алиев успя да намери точния път към вратата на Тръстеник и откри с 1:0. Голът той посвети на своята избранница, с която са се сгодили неотдавна.

батин тръстеник афл 2

Преднината даде увереност на домакините, които продължиха настъпателно да атакуват и успяха да вкарат втори гол в 71 минута, когато Кристиан Димитров намери път към тарана Гюрсес Александров, който не се поколеба да вкара топката пред свободната врата.

Заради нарушение в наказателното бе дадена дузпа за гостите, като Преслав Дошков с номер 8 бе точен и отбеляза във вратата на Сашев последния гол в срещата.

батин тръстеник афл 3

Пред Дунав Батин стои задачата да се подготви за следващия съперник, който ще се определи след срещата на 2 септември между ФК Две могили и ФК Младост Екзарх Йосиф на ст. Дунав в Русе.

Вижте още какво казаха след края на срещата тренора Цоньо Кюранов и административния директор Александър Стефанов:

От ФК Атлетик Тръстеник специално поздравиха ФК Дунав Батин със сбора на селото и им пожелаха успех в турнира за Купата на АФЛ.