“Щуките” детронираха шампиона ФК “Сокол”

Баро вкарва гол

ФК “Дунав” Батин и ФК “Сокол” Червена вода излъчиха победител след дузпи.

ФК “Сокол” заеха трето място в класирането от редовния сезон в Източната група и бяха считани сред фаворитите за спечелване на титлата и тази година. ФК “Дунав” Батин също не криеше амбициите си за нещо повече от 1/4-финал.

Преди срещата представители на ръководствата на двата клуба си размениха протоколни подаръци и си пожелаха успех.

Срещата започна с бърз пробив и гол, реализиран от Александър Иванов – Баро още в третата минута, който вдигна градуса на настроението на стотината фенове, дошли да подкрепят двата отбора.

фк дунав батин фк сокол четвъртфинал 2019 сливо поле

Сред публиката имаше и много от ветераните на ФК Дунав Батин.

ветерани дунав батин

Грубо нарушение пред вратата на “Сокол” даде повод за отсъждане на дузпа в полза на “жълто-черните” в 8-ата минута, която Венцислав Минчев реализира. Последваха агресивни атаки от двата отбора в опити за нов гол, често съпроводени с фалове, нарушения и жълти картони. Въпреки създадените няколко ситуации за гол, такъв не бе отбелязан до края на полувремето.

Второто полувреме започна с нови атаки на “соколите” към вратата на ФК “Дунав” Батин, за да се стигне до 54-та минута, когато падна вторият гол в мрежата на Пламен Сашев.

Това не обезкуражи “щуките” и те продължиха да се борят за всяка топка. Играта се изнерви излишно от разправии между противникови играчи, като освен няколко жълти картони, в 69 минута Джан Зеки от отбора на ФК “Сокол” получи червен картон и остави своя отбор с 10 души на терена.

“Щуките” използваха своето числено превъзходство и логично 9 минути по-късно Александър Иванов отново се разписа във вратата за равенство 2:2.

Последва вяло доиграване на срещата, като беше ясно, че ще се стигне до дузпи. Отборът на ФК “Дунав” Батин беше готов за подобно развитие, още повече, че в събота мачът между ФК Младост и ФК Мартен се разви по идентичен начин.

Сашев се представи на вратата отлично, както по време на мача, така и при узпите.

С резултат 5:4 ФК Дунав Батин си осигури виза за полуфинала срещу победителя от другия мач в Бяла между ФК Дунарит и ФК Партизан Босилковци, завършил 1:0.

При дузпите за ФК “Дунав” успешно се разписаха по реда на реализирането им: 71 Йордан Йорданов, 32 Николай Тодоров – Бекъма, 33 Пламен Сашев, 13 Диян Кънев и 24 Александър Иванов – Баро (с трети гол за този мач).

Видео компилация от дузпите на мача ФК Дунав Батин – ФК Сокол Червена вода и радостта на щуките, които отиват на полуфинал срещу ФК Дунарит Николово.#ОФГРусе

Публикувахте от Областна футболна група Русе в Неделя, 19 май 2019 г.