“Щуките” обезвредиха и мините на “Дунарит” по пътя към финала

дунав батин победа

В силно емоционална футболна среща, играна вчера на стадиона в Червена вода, отборът на ФК “Дунав” Батин успешно дет(р)онира шампиона на Източната Четвърта лига ФК Дунарит Николово, като си осигури място на финала в четвъртък срещу отколещния си съперник ФК Младост Екзарх Йосиф.

дунав батин дунарит николово 2

Пред около 200 души публика и много фенове на отбора, щуките показаха как трябва да се играе футбол, въпреки нарушенията и спорните съдийски решения.

Времето бе благосклонно към полуфиналистите. Добрата предварителна подготовка и стратегията на треньора А. Стефанов дадоха плодове още в началото на срещата, когато Александър Иванов се разписа за Батин още в третата минута на срещата.

Играта продължи с тотално надмощие на сините, които не дадоха шанс на младият отбор на Дунарит Николово да се възползва от някоя от създадените ситуации.

дунав батин дунарит николово

Мачът изглеждаше решен, когато веднага след почивката Мартин Трашлиев изравни за Дунарит и върна интригата в играта. И двата отбора създаваха възможности за гол, които по една или друга причина бяха пропуснати. Докато Дунарит залагаха на динамична игра и надбягване по терена, Дунав разчитаха на опит и техника, за да овладеят топката и да я докарат до вратата на противника.

Още в средата на второто полувреме стана ясно, че срещата отива на дузпи. Така или иначе силите в един момент бяха изравнени.

ФК Дунав Батин имат вече опит от предишни срещи, завършили с дузпи и също се бяха подготвили подобаващо с подходяща стратегия.

С резултат от 3:4 в полза на ФК Дунав Батин, и за втори път в клубната си история се класира на областен финал. Тук щуките отново ще се изправят срещу познатия вече отбор на Младост.

Да им пожелаем успех и всички на Градски стадион Русе в четвъртък, 30 май от 18 ч., за да ги подкрепим!