“Щуките” не победиха, но доказаха, че са истински герои на терена

дунав батин фратрия купа АФЛ

Няма как с други думи да се определи днешната футболна среща на “Батин Арена” освен с триумф на футбола и феърплея. Че ФК Дунав Батин пише история беше ясно още преди началото на мача, защото никога в своята история отборът не е достигал до зоналния финал за Купата на АФЛ. Отделно, срещата се проведе в сряда, работен ден, когато всички момчета от състава са на работа. Но залогът си струваше – ФК Фратрия е сред лидерите на Трета Североизточна лига, а освен това е и без загуба досега през сезона – кога Фратрия ще гостува отново в Батин?

Срещата бе очаквана от батинчани и гости на селото, които напълниха трибуните на “Батин Арена” – близо 300 зрители.

Началото бе дадено в 14.45 ч. като първите 20 минути не блестяха с особено красив футбол или положения. Едва през втората половина се забелязаха първите пробиви и опити за гол и от двата отбора. Струва си да се отбележи атаката, при която Исмаил Исмаилов успя да се откъсне от защитата и да шутира топката към вратата, за съжаление неточно. Участието на легендата на ФК Дунав Батин Ивелин Спасов, този път в защита, като че ли “бетонира” батинската отбрана и тя стана трудно пробиваема за гостите, играещи в бордо.

Второто полувреме предложи доста повече атаки и няколко почти сигурни гола, като тук изпъкнаха перфектните намеси на вратаря Пламен Сашев, който неуморно спасяваше вратата си от летящата топка. Гредата пък се оказа последна преграда при почти сигурен гол за Дунав при добре организирана атака.

Въпреки неистовите опити и продължението от 4 минути, гол не бе допуснат в нито една врата и се пристъпи към изпълнение на наказателни удари. Тук вече късметът не бе на страната на Батин и от 5 възможни гола бяха вкарани едва 3. Гостите вкараха всичките си удари.

И така, въпреки крайното 3:5 Дунав Батин излезе победител, защото се изправи и удържа почти без смени (само 1 смяна) 94 минути в една динамична, на моменти агресивна игра срещу отбор с амбиции за Втора лига. Това е нов връх в историята на отбора и повод за гордост за всички нас! Наздраве, момчета и благодарим!

За Дунав Батин играха: Пламен Сашев, Йонко Йорданов, Павлин Петков, Ивелин Спасов, Борислав Дяков, Мартин Маринов, Александър Иванов – Баро, Исмаил Исмаилов, Айгюн Ешерефов, Мартин Галинов, Любомир Петков и Али Алиев.

Пълен запис на срещата е достъпен тук: