Шампионско посрещане на купата в Батин

ш1а

В събота, 19 юни в Батин се състоя пищна церемония по посрещането на купата на новият шампион в Регионална футболна група Русе – отборът на Дунав Батин! Цялото село се бе събрало на централния площад пред кметството, където и се състоя празничното събитие. В насроченият час шампионите дойдоха на площада и бяха представени поименно пред батинската общественост. Бяха прочетени приветствени слова от кмета на с. Батин Бахри Ефраимов и от президента на ФК Дунав Батин адв. Димитър Балкански.

На петима от изявените футболисти на тима – Ивелин Спасов, Любомир Петков, Пламен Сашев, Айгюн Ешерефов и Аспарух Златев бе оказана честа да спуснат на терасата на кметството голям транспарант “Дунав Батин – Шампион”. Последва връчване на шампионски медали на всеки един футболист от отбора, както и на хората, пряко ангажирани с работата му като ст. треньора Цоньо Кюранов, Бахри Ешерефов и доктора на отбора Венцислав Василев.

Празникът продължи с хора на селският мегдан и със снимки с купата, както и с почерпка за публиката.

По-късно на стадион Батин Арена бе издигнат специално изработен шампионски флаг под аплодисментите и песните на играчи в отбора.

Празникът продължи в неформална обстановка в сградата на кметството. На старши треньорът Цоньо Кюранов бе връчена специална възпоменталена купа от шампионската титла, за която голям принос има и той. Бяха връчени шампионски сувенири и награди на Айгюн Ешерефов, както и на фенове на отбора.

Но най-голямата изненада бе подготвена за рожденика на вечерта – адв. Димитър Балкански. На “най-хубавото”, по неговите думи, посрещане на рождения ден досега, той получи копие на оригиналната шампионска купа, която ще бъде поставена на видно място в неговият дом. Съпругата му проф. Неда Балканска също бе почетена със стилен подарък и красив букет цветя. Тя също има голяма заслуга за това Дунав Батин да го има днес.

Със специален плакет бе почетен и ветеранът Ивелин Спасов, който приключва своята футболна кариера в Дунав Батин. Бяха изказани слова на признателност и благодарност, а сълзи и радост изпълниха присъстващите.

Празникът продължи с много танци, игри, а домакините се бяха постарали нищо да не липсва по масите.

Празникът завърши с поръчкова торта в цвета и с логото на Дунав Батин, с шампионска корона, шампанско и празнична заря.

Филм за събитието може да гледате тук: