Шампиони на РФГ Русе!

шампиони20202021

Осем години след възстановяването на ФК Дунав Батин “щуките” победиха на финала в Русе ФК Младост от Екзарх Йосиф със 7:6 след дузпи и станаха шампион на Регионална футболна група Русе за сезон 2020/2021! Честито и наздраве!

Решаващите дузпи от мача може да гледате тук:

Мачът в редовното време не предложи особени футболни достойнства и завърши 0:0. Двете защити играха отлично срещу неефективни нападения. Дали заради умора от четвъртфиналите или за да съхранят сили за по-дълго във финала, отборите не предложиха зрелище за зрителите. Липсваха опасните ситуации пред вратарите, но за сметка на това срещата започна и завърши с феърплей – първо с включването в благотворителна акция за болно дете и до самата кулминация след дузпите. А дунавци си взеха поуки от последната загуба от този съперник – в Батин с 3:1. Играха по-спокойно и с ясното съзнание, че този път загубата ще е решаваща. По ирония на съдбата точно преди 2 години, на 30 май 2019, успехът с 1:0 бе за “светлозелените”. Така “щуките” прекъснаха и дълга серия от неуспехи срещу този съперник.

При дузпите първо Меджнун Ахмедов пропусна за “сините”. “Младост” и “Дунав” вкараха следващите си 4 удара, за да се стигне до 5-ата решителна дузпа за тима от Екзарх Йосиф – Пламен Сашев обаче спаси и остави “Дунав” в играта. След още по 2 точни изпълнения резултатът бе равен. Развръзката настъпи с осмите дузпи – Йонко Йорданов вкара за “щуките”, а Ивайло Иванов не преодоля Сашев, който майсторски улови втора дузпа и сам вкара една от първите пет! Така безспорно вратарят на “щуките” стана герой за своите.

Победата е ценна със своята морална стойност, не финансова или някаква друга. Тя е награда за методичните усилия на ръководството на “Дунав”, което инвестира не малко в материална база, организация и боеспособен състав.

Пълен запис на мача може да бъде гледан тук:

Вестник Утро излезе днес, 1 юни, 2021 г. със статия за победата и връчването на купите: