Партизаните от Босилковци не спряха победния устрем на Дунав Батин

bosdunnov231

Без особени изненади премина срещата между Партизан Босилковци и Дунав Батин. За гостите това бе втори важен мач за седмицата, а за домакините – възможност да се докажат отново.

След изразителна победа над Ботев Копривец в последния кръг с 1:6 като гости ФК Партизан показа решителна игра, за да защити на всяка цена вратата си от голове. Да припомним, че срещу ФК Младост (Екзарх Йосиф) те допуснаха само 2 гола, а с ФК Филип Тотю (Две могили) нито един.

Срещата тръгна с активни атаки от страна на “щуките” и мощна защита от страна на чернo-белите. Домакините имаха редки пробиви към нашата врата. Пръв нулевото равенство наруши Любомир Петков в 35-та минута на първото полувреме, когато след страхотен дълъг пас на играещия треньор Александър Иванов – Баро умело плонжира и засече топката в мрежата.

bosdunnov232

Вторият гол този път бе дело на Александър Иванов, който първо овладя дълъг пас отляво и с лекота преодоля няколко играчи на ФК Партизан, за да отбележи по земя в 64-та минута. Всичко изглеждаше предрешено, когато в 85-ата минута нападателят на домакините Бончо Бончев успя да изпревари централната защита на ФК Дунав Батин, топката прехвърли Сашев и влезе красиво във вратата за почетния гол на черно-белите. Отговорът на Батин не закъсня – 4 минути по-късно Мартин Галинов надбяга всички за пас от центъра и “с едно” успя да изненада маещия се вратар на ФК Партизан с голов шут под рамката. Любопитното е, че този гол дойде при числено неравенство на терена, тъй като Любо Петков напусна с червен картон за оспорване на съдийско решение.

bosdunnov23

Така, крайният резултат бе оформен на 1:3 и ФК Дунав Батин си тръгна с 3-те точки.

Следва последен кръг срещу Янтра Ценово в събота, 11 ноември, на Батин Арена.

Пълен запис на срещата може да гледате тук: