Отличен 6 за Дунав Батин в Долна Студена, “щуките” завършват сезона на първо място

янтра долна студена

С краен резултат 0:6 срещу домакините от Янтра Долна Студена, отборът на Дунав Батин счупи каръка и завършва редовния сезон на първо място в РФГ Русе Запад.

Срещата започна сред гърмежи и светкавици, като проливният дъжд продължи 10-на минути след началото. Нарушение в наказателното поле от номер 9 от състава на домакините срещу Борислав Дяков в 16-та минута стана причина за разправии и обиди на терена, червен картон за номер 9 и отсъдена дузпа в полза на Дунав, която бе успешно изпълнена от Любомир Петков. С гол аванс “щуките” вече имаха контрол върху играта, като беше въпрос на време да вкарат следващия гол. Това се случи в 26-та минута след асистенция на Али Алиев, голмайсторът Айгюн Ешерефов бе точен във вратата на Янтра. За третият гол в 34-та минута точен бе отново Любомир Петков, с което предреши и победата на Батин.

През второто полувреме срещата продължи в същия динамичен ритъм, като топката пребиваваше основно в полето на Янтра. Многократните атаки на “щуките” отново се увенчаха с успех, като хеттрик направи Любомир Петков, който след точно подаване от Николай Тодоров – “Бекъма” намери пролука във вратата и се възползва успешно. Няколко минути по-късно, капитанът на Дунав Батин Айгюн Ешерефов получи топката и сам пред вратата срещу вратаря вкара поредния гол. Малко след това той бе сменен с новото попълнение на тима нападателя Христо Симеонов. Минути преди края на срещата във вратата се разписа и Кристиан Димитров, който след подаване от Любомир Петков бе търпелив и с точен удар прониза вратата, въпреки тримата играчи на Янтра около него и вратаря.

В крайна сметка Дунав Батин завършва сезона на първо място, пред отколешният си съперник Младост от с. Екзарх Йосиф и отива на четвъртфиналите, които ще се играят през седмицата. Точните дати и неутрални терени ще станат ясни в понеделник.

Голмайстори за Дунав Батин:

  • ⚽️ 0:1 Любомир Петков /дузпа/
  • ⚽️ 0:2 Айгюн Ешерефов
  • ⚽️ 0:3 Любомир Петков
  • ⚽️ 0:4 Любомир Петков
  • ⚽️ 0:5 Айгюн Ешерефов
  • ⚽️ 0:6 Кристиан Димитров

Видеозапис на мача може да бъде гледан тук: