Набират се доброволни дарения за изграждане на Паметник на загиналите в национално-освободителните войни жители на село Батин 1912 – 1918 г.

Снимка - табела - поставена

Граждански инициативен комитет с председател проф. Петър Балкански, секретар Анка Колева от с. Батин и Димитър Балкански – мениджър на проекта набира средства чрез доброволни дарения от физически и юридически лица, фирми и граждани, по откритата за целта банкова сметка, за изграждане на Паметник на загиналите в национално-освободителните войни жители на село Батин 1912 – 1918 г.

информационна табела батин

Парите, необходими за изграждането на паметника, са в размер на 15 000 лева. Началото ще бъде поставено през месец март 2019 г. и се очаква да приключи през месец май или юни 2019 г.

Автор на проекта е Роман Антонов, а строителните дейности са поверени на местна строителна бригада.

Средствата се набират по специално разкрита за целта сметка в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
IBAN: BG66UNCR70004523471080
Петър Димитров Балкански

Основание: дарение за изграждане на войнишки паметник с. Батин

Средства в брой могат да бъдат дарявани и в Кметството на село Батин (лице за контакт Зебурие Кадир), в касата на земеделската кооперация (лице за контакт Захаринка Илиева), в пенсионерския клуб на село Батин (лице за контакт Тодорка Игнатова), както и в Русе от Петър Димитров – тел. 0886 124 547.

За направените парични дарения в пунктовете, на дарителите ще се издава касов ордер, заверен с подписа на оправомощен представител на Инициативния комитет. Част от средствата ще бъдат осигурени по искане на кмета Валентин Панайотов чрез бюджета на Община Борово за 2019 г. и ЗКПУ “Дунав” с. Батин.

Бъдете с добро сърце и дарете средства за една благородна патриотична кауза!