Кубинеца: Четвърта лига има нужда от мачове като Янтра-Дунав

Кубинеца: Четвърта лига има нужда от мачове като Янтра-Дунав

Dunavbatin.bg представя идея на старши треньора на “Дунав” (Батин) Александър Стефанов – Кубинеца за 3 въпроса и 3 отговора или едно блиц интервю. Поводът е неделният мач от първенството между неговите момчета и домакините от Ценово. След силния старт, 3 гола за 8 минути, на “Янтра”, за щуките беше трудно да стигнат до нещо повече от почетна загуба. Разбира се, погледите ни са насочени и към елиминационната фаза с най-добрите 8 от областта.

Kъде бяха играчите на “Дунав” между 1-aта и 8-ата минута на мача “Янтра” (Ценово) – “Дунав” (Батин)?

Разбирам какво намеквате… Но ако трябва да говорим сериозно в тези първи 10 минути “Янтра” (Ценово) можеше да водят и на “Милан”! Всичко им се получаваше! Но това помогна през останалите минути да играем на максимума си, за да видим какво още можем да изискваме и променим. Мачът бе много динамичен, затова поздравявам и противника, както и съдийската бригада (с главен съдия Ивелин Занев). Дори Любо Пенев нямаше да има за какво да се хване! Дузпите бяха отсъдени коректно. Четвърта лига има нужда от такива мачове!

Ще има ли пълна мобилизация за четвъртфинала – ще можеш ли разчиташ на 16-18 или 20 здрави и решени на всичко за победа играчи?

Моите момчета винаги дават всичко от себе си, когато излязат на терена, но трябва и малко да си помагаме, когато друг греши – ето върху това работим в последно време. И имаме още два мача да го доусъвършенстваме. За това колко хора ще съберем за четвъртфинала зависи от деня, часа и мястото на срещата. И “Сокол” са интелигентни момчета и вярвам, че ще се разберем за тези неща. За да стане празник за русенския футбол.

Предстои ли разбор на силните и слабите страни на съперника ви за място в топ 4?

“Сокол” е действащият шампион! И е дал много на Областната група (вече Четвърта лига), но и ние в тази насока сме тръгнали!

За финал, ФК “Дунав” Батин поздравява своите читатели с националния празник – 6 май, както и всички именици!