“Завързана” контрола, белязана от неочакван край

дунав батин бенковски бяла

“Завързан” мач! Това е най-краткото определение на контролната среща, играна днес на Батин Арена. Още преди нейното начало бе ясно, че двата отбора на Бенковски Бяла и Дунав Батин ще търсят пробив в резултата. Но такъв, за съжаление, не дойде. Напротив, топката често сменяше направлението си на движение, и трудно достигаше противниковата врата. И двата отбора имаха няколко реални голови положения, но не можаха да се възползват от тях, по една или друга причина.

Играта се изнерви, зачестиха фаловете, нарушенията. Бяха показани и няколко жълти картона от главния съдия Шенков, както за Дунав Батин, така и за Бенковски Бяла.

Едва през второто полувреме, в 75-та минута, настъпи времето за гол. След фал срещу нападателя на щуките Любомир Петков в наказателното поле на гостите, бе отсъдена дузпа в полза на Дунав Батин, изпълнена успешно от Борислав Дяков. Вместо да донесе успокоение на играта, това още повече настърви гостите, които след извършено нарушение от двама техни играчи (дърпане и спъване) срещу футболист на Батин, самоволно решиха да напуснат терена, не без изричното настояване на треноьора си Цветан Ганев, който нахлу на терена по време на мач.

Това помрачи смисъла на приятелската среща. Но това не беше всичко. Афектиран играч на гостите с два ритника надупчи вратата на съблекалнята на Батин Арена, което предизвика възмущението на присъстващите. Гостите си тръгнаха, като треньора Ганев вместо да се извини, нападна Дунав Батин словесно.

дунав батин бенковски бяла 1

Неспортсменското поведение на Бенковски Бяла няма да остане незабелязано. От ръководството на отбора обмислят да сезират компетентните институции, както във футбола, така и от местната власт, като ще се търси възмездие за нанесените щити. Също така, Дунав Батин си запазва правото на по-нататъшни действия, вкл. отказ от игра срещу Бенковски Бяла, където гостуваме на 19 март.

В неделя, 12 март, от 15:00 часа стартира пролетният полусезон с абсолютно общинско дерби в борба за първо място в западната подгрупа на РФГ Русе. Дунав Батин срещу Младост Екзарх Йосиф се очертава да е поредният горещ и зрелищен сблъсък на “Батин Арена”. Всички любители на футбола са добре дошли.

Пълен запис на срещата може да гледате тук: