Жаждата за реванш на Дунав се изправя срещу доминацията на Младост

В трети пореден официален мач от 30 май насам “Дунав” Батин се среща с местния си съперник “Младост” Екзарх Йосиф.

Любопитното е, че това ще се случи на трети различен стадион. Eднаквото обаче са крайните резултати между съседите – 2 поредни победи на финала в областното първенство и в четвъртфинала за АФЛ за “Младост”. А като прибавим и двата успеха в редовния сезон на западната група, статистиката срещу “Дунав” Батин е още по-безмилостна – 4 загуби с обща голова разлика 1:10. За капак авторът на този едничък гол, Николай Тодоров – Бекъма, е извън строя.

Батинската публика остана разочарована преди 3 седмици и очаква различно представяне от любимците си днес.

Резултатът от днешния мач на терена в Екзарх Йосиф неминуемо ще се отрази на битката за първото място в Западната група за есенния полусезон. Колкото и рано да е все още, победителят ще има психологическо предимство и самочувствие. За “Дунав” Батин ще е нужна и добра сработка между многото нови попълнения и играчите, които останаха от отбора, заел второто място в областта. Мачът на 24.08 за аматьорската лига маркира този проблем пред старши треньора Цоню Кюранов-Дзони.

Високият зрителски интерес този път ще се фокусира към негостоприемния стадион в Екзарх Йосиф.

И не последно по важност е подходът към срещата – “Младост” взе два официални мача след гръмкото 4:0 на “Батин Арена” и стана областният първенец за АФЛ. А “Дунав” размени по една победа с “Дунарит” Николово в контроли. Какво в тази битка може да бъде на страната на “щуките”?

Междувременно в Батин тече подготовката за първото домакинство срещу “Атлетик” (Тръстеник) в Деня на Независимостта на България – 22 септември.

Статистиката, както стана ясно, и домакинският фактор са на страната на “Младост”. Единствено жаждата за реванш пред публика и ръководство след несполуката в мача на сбора в Батин, заедно с желанието за преднина в класирането пред основния конкурент за първата позиция в Западната половина от Четвърта лига може да помогнат на “синьо-белите”. Нова загуба ще понижи настроението им и дори ще направи отбора уязвим срещу съперниците от Копривец, Босилковци, Две могили и Тръстеник, чиито апетити за място в подножието на върха ще идват с “яденето”.