“Дунав” за втори път вице-шампиони на Четвърта лига Русе

“Дунав” Батин за втори път достигнаха до финал на Четвърта лига Русе, където обаче не можаха да преборят отколешния си съперник от Екзарх Йосиф “Младост” и останаха втори.

финал младост дунав 2019

Мачът се игра вчера на Градския стадион в Русе пред около 650 души публика. Срещата започна символично с излизане на отборите на терена, заедно с децата на футболистите, облечени в екипи на съответните отбори. На стадиона цареше приповдигната празнична атмосфера.

финал младост дунав 2019

Мачът за “Дунав” започна добре, в пълен състав с топ играчите на своите ключови позиции. Двата отбора се познават добре, затова всеки се беше подготвил с изненадваща стратегия, с която да спечели така ценната победа.

Още в 20 минута Генадий Иванов от “Младост” се разписа във вратата на батинчани след пропуск на защитата. Това не сломи “щуките”, които продължиха активно да атакуват вратата на противниковия отбор. До гол обаче не се стигна. За нарушение срещу играч на “Младост” капитанът Аспарух Златев получи жълт картон.

финал младост дунав 2019

Заради нарушение на Николай Владимиров през второто полувреме “Младост” спечелиха дузпа, която така и не успяха да вкарат, а Алекс Ангелов получи пореден жълт картон. Самият Алекс показа отлична форма и много добра намеса при ключови нападения на противника, които успешно осуети.

При инфарктно нападение на лилаво-сините, топката на няколко пъти беше близо до голлинията, но умелата и професионална игра на вратаря Сашев парира всякакви шансове за гол.

финал младост дунав 2019

До края на срещата други съществени ситуации пред вратите нямаше.

финал младост дунав 2019

Така, купата на вице-шампион за сезон 2018-2019 година на Четвърта лига Русе бе за ФК “Дунав” Батин. Отборът не е удовлетворен от представянето си на финала, но това е и една стъпка, която ще направи отскокът напред по-силен.

финал младост дунав 2019

Честито “Дунав” и само напред!