Дунав Батин уверено надделя над Смирненски в 1/4-финала  

смирненски

С три гола разлика “щуките” не оставиха съмнения кой трябва да продължи към топ 4.

Срещата започна и премина почти изцяло под диктовката на лидера в западната група. Притежанието на топката, при това в половината на 4-тия на изток, бе поне в 3/4 от времето. Но както често се случва, доминацията на терена не означава гарантирано водачество и в резултата. Опитите да се преодолее вратаря Дениз Салиев бяха безплодни през първата част.

Затова след почивката шампионите трябваше да покажат голов нюх, за да не се стига до дузпи. В 60-ата минута най-сетне дунавци намериха път към вратата на Салиев. Главният съдия Ганев отсъди непряк свободен удар в наказателното поле за високо вдигнат крак в защита. Фаулираният бе бившият играч на ФК Смирненски и юноша на Дунав Русе – Исмаил Исмаилов. След изпълнението вратарят изби, но достави топката за дебнещия на отлична позиция Денчо Денчев и той откри. В последната третина от мача ФК Смирненски продължи да се отбранява, а “сините” от Батин бяха все още гладни за голове.

Четвърт час преди края хубав пас на Григоров намери Исмаилов на ръба на засадата, а той прехвърли излезлия вратар на съперника за втория гол и окончателното разплитане на възела. Остана време и за още едно попадение, дело отново на Исмаилов, с което той стана символичният Играч на мача. 

На 1/2-финала батинчани ще срещнат познат противник от миналогодишните елиминации – ФК Мартен.

Съставът на Дунав Батин на стадион Локомотив: 33. Сашев, 19. Й. Йорданов, 4. Й. Йорданов, 17. П. Петков, 16. Денчев, 24. Иванов, 10. Дяков, 11. Галинов, 8. Исмаилов, 13. Л. Петков, 9. Ешерефов. Резерви: 1. Кънев, 27. Нацев, 6. Алиев, 7. Григоров, 5. Исаев, 71. Радославов, 3. Златев.

Пълен запис на срещата може да гледате тук: