Дунав Батин тръгна с поражение в контролите

Още в 4-ата минута гостите от ФК Дунарит подсказаха, че мачът за домакините няма да е като лека разходка в подранилата пролет. Само гредата спаси откриването на резултата в полза на отбора от източната група след чудесно изпълнение на пряк свободен удар. Областните шампиони обаче бързо напомниха за себе си – Меджнун Ахмедов центрира отдясно от статично положение, а играещият треньор Аленксандър Иванов чукна с глава към далечния ъгъл – в
9-ата минута резултатът бе открит – 1:0.

Нов пряк свободен удар в 17-ата за “оранжево-черните” доведе до корнер, а Сашев се наложи да избива след центрирането. От третия опит за шут фронтално срещу домакинската врата обаче ФК Дунарит все пак стигна до гол и то с хитро изпълнение по земя под “стената” на “щуките”. А в 34-ата минута се стигна и до пълния обрат след страхотна комбинация отляво по атаката на гостите и шут в далечния ъгъл.

Няколко по-остри влизания нажежиха страстите след почивката, но до продължителни нервни изблици не се стигна. В 54-ата минута нов извеждащ пас зад гърба на защитата на дунавци позволи отбелязването на трети гол за ФК Дунарит. Само 5 минути по-късно интригата се върна – пак Баро засече с глава подаване от корнер – 2:3.

До края батинчани не успяха да пречупят защитата на гостите и разочароваха верните си фенове. Все пак мачът имаше и положителна страна – дебют за “щуките” направи роденият през 2006 година Борислав Димитров, кадър на Левски 2000. А в тима е привлечен и опитният Мартин Нацев.

Борислав Димитров