Дунав Батин с три победи от 4 контроли, остават още две срещи

Дунав Батин Росица Поликраище

Батинските “щуки” вкараха в Поликраище повече отколкото в първите три приятелски мача.

Припомняме, че мини-първенството от 6 приятелски срещи преди 7-те официални мача от пролетния дял на първенството стартира с победа над ФК Кубрат с 2:0. Последва успех и срещу ФК Миньор Сеново с 1:0, за да се стигне и до загубата с 3:0 при гостуването в с. Царевец от местния ФК Изгрев 93. Успехът в Поликраище дойде след почти пълна доминация в играта. До почивката бе 0:2 с бързи голове от дузпа на Исмаил Исмаилов в 36-ата минута и след шут отблизо на играещия старши треньор Александър Иванов в 38-ата. След паузата мачът се доиграваше, а гостите уцелиха и цели 3 греди. Същите голмайстори добавиха по още един гол, а крайния резултат оформи резервата Юнел Тахиров.

Дунав Батин стартира в състав: Павел Алтънов, Йонко Йорданов, Йордан Йорданов, Борислав Дяков, Денчо Денчев, Александър Иванов, Али Алиев, Радослав Стоянов, Исмаил Исмаилов, Мартин Галинов, Любомир Петков. Използвани резерви: Юнел Тахиров, Диян Кънев, Аспарух Златев.

Домакините от ФК Росица се отнесоха с уважение и върнаха жеста за посрещането в Батин. Визитата завърши в местно заведение с почерпка за “щуките”. Сега за “сините” предстоят два мача на “Батин Арена” – на 10.03 от 14.00 гост ще е ФК Урожай, а на 17.03 ФК Дунарит Николово.
Първенството се подновява на 24.03 с домакинство на ФК Янтра ДС, във втория кръг гостуваме в Копривец. През април ще е горещо, защото още първата неделя в Батин идва ФК Бенковски и следва гостуване в Екзарх Йосиф. На 21.04 и 28.04 гости ще са ни ФК Филип Тотю и ФК Партизан Босилковци. Редовният сезон продължава с великденска пауза и завършва с мач в Ценово на 11.05 според програмата на Областния съвет.