Дунав Батин с класическа победа над Партизан от Босилковци

босилковци

“Щуките” от Дунав Батин записаха поредна, този път класическа, победа над гостите от Босилковци.

Срещата се игра при перфектни условия на домашния стадион в Батин, а поради великденските празници тя се състоя не в неделя, а по изключение в събота. Актуалният шампион и временен водач не срещна особени трудности срещу едва-едва събрания отбор на Партизан. Все пак похвала за гостите, че събраха поне 12 играча, защото някои не успяха да сторят и това.

Съставът на “Дунав”: Спасов, Маринов, П. Петков, Исаев, Ахмедов, Онур, Дяков, Иванов, Денчев, Кънев, Л. Петков /кап./

И през двете полувремена играта бе основно в полето на “черно-белите”. Атаките на “щуките” следваха една след друга, но и защитата и вратарят на Партизан успешно се бранеха, но само около 10 минути. Пръв пролука в дефанса намери Хайрин Исаев, който шутира извън наказателното поле по земя и порази десния ъгъл на гостите.

До края на полувремето натискът на “щуките” не даде желания втори гол. Ситуации не липсваха, но ударите не застрашаваха вратаря Станислав или той се справяше. А на два пъти топката се отбиваше и от гредата. Гостите се отчетоха само с няколко опасни атаки за цял мач, в който направиха 1 принудителна смяна с единствения си резервен състезател.

Вторият гол дойде веднага след почивката и бе дело на “машинката” Меджи Ахмедов, който след подаване от Александър Иванов – Баро се завъртя на 180 градуса и с точен шут вкара топката в горния ляв ъгъл зад вратаря. Самият Баро се отчете също с гол с глава след асистенция от ъглов удар на Денчо Денчев. Топовен шут на Баро срещна гредата за трети път.

Срещата бе гледана от около 50 зрители.

Следващият кръг “Дунав” Батин отново домакинстват на “Батин Арена” срещу “Янтра” от Долна Студена заради разменено домакинство през първия полусезон.

Пълен запис на срещата може да гледате тук: