Дунав (Батин) стартира подготовка за сезон 2021/2022

Дунав (Батин) стартира подготовка за сезон 2021/2022

На стадиона в кв. “Дружба” 3 в Русе се събраха 16 играчи, водени от новия треньорски тандем Александър Иванов и Аспарух Златев.

Тренировката премина с бягане и игра на квадрат, в нея взеха участие вратарите Пламен Сашев и Диян Кънев, защитниците Йонко Неделчев, Павлин Петков, Борислав Дяков, Денчо Денчев, Онур Емин и Юнел Тахиров, от атакуващите състезатели присъстваха Айгюн Ешерефов, Меджнун Ахмедов, Николай Тодоров, Радослав Стоянов, Азис Азисов, Христо Симеонов и Кристиан Димитров. На заниманието не присъстваха, но остават в отбора Али Алиев, Любомир Петков, Валентин Петров, а Ферди Фаиков се завръща. Напускащите са петима – Ивелин Спасов, Мартин Маринов, Симеон Минчев, Гюрджан Сеферов и Хайрин Исаев. Нови попълнения не се очакват.

Планът за подготовка включва двуразови тренировки всяка седмица и контролни срещи срещу добре познати съперници от областта. Проверките стартират на 10 август срещу ФК Дунарит на Градския стадион в Русе, предвиден е и мач с ФК Атлетик (Тръстеник), засега на 15 август в Батин, а на 22 август е гласена среща с полуфиналиста в РФГ Русе ФК Филип Тотю (Две могили).

Кулминацията на предсезонната подготовка ще е в Батин, на сбора на селото, провеждан традиционно в последната събота и неделя на август. Все още обаче не е утвърден нито съперникът, нито останалите събития около местния празник. Тренировката бе изгледана от ръководството в лицето на Петър Петров и Галя Петрова.

С цел подобряване на условията за тренировки игрището на ФК Левски 2000 ще претърпи някои промени.