Дунав Батин си припомни вкуса на победата в Екзарх Йосиф

Дунав Батин си припомни вкуса на победата в Екзарх Йосиф

Дунав Батин започна защитата на титлата “Шампион в област Русе” и със суха мрежа на негостоприемния терен. 

Първото 100%-ово положение бе в полза на домакините и накара щаба на гостите и всички в синьо да изтръпнат. Ударът със странична ножица на Валентин Валентинов обаче премина покрай дясната странична греда на Сашев. Дунав от своя страна отвърна с шут в гредата на Любомир Петков, след който топката не пожела да влезе зад голлинията и бе изчистена от защитник. 

Така при поделено преимущество се стигна до 33-ата минута, когато Меджнун Ахмедов се оказа на стрелкова позиция на границата на големия пеналт и със страшен шут проверя топката под плонжа на Радосвет Христов за 0:1. Бившият вратар на “Черноломец” Попово, “Дунав” Русе и “Добруджа” се прояви малко по-късно, избивайки опасен шут в корнер.

През втората част продължи надлъгването между финалистите в областта през последните 3 завършени сезона. “Младост” обаче ще запомнят мача с пропуските си в нападение, както заради Пламен Сашев, така и защото мерникът им изневери. Разплитането на възела около крайния изход в дербито дойде в 66-ата минута. “Дунав” получиха корнер отляво на вратаря Христов, последва центриране, след което най-съобразителен се оказа Любомир Петков. Играчът с #13 пое, завъртя се на 180° и шутира достатъчно точно за 0:2 в левия ъгъл.

“Дунав” (Батин) удържа преднината си и заслужено, най-вече благодарение на повече хладнокръвие пред гола, се поздрави с победа на старта в Западната група. Тя е първа в Екзарх Йосиф след доста дълга пауза. Отборът посвещава успеха на Павлин Петков, който през седмицата стана баща на Антония. Рождения си ден часове преди мача отпразнува и кап. Милко Йорданов, зам.-председател на УС на клуба. 

Мачът ще се запомни и с няколко неприятни ситуации, при които се налагаше лекарска помощ. Слава Богу не се стигна до принудителни смени, заради тежки травми. Отделно имаше чести оспорвания на съдийски решения, след които следваха жълти картони. До червени обаче не се стигна, а историята помни и такива на това игрище. 

Добрият пример от страна на домакините бе възможността мачът да се снима от високо след почивката, с помощта на мотокар, за първи път вероятно в историята на областния футбол в Русенско!

Макар и със закъснение, домакините изпълниха обещанието си за “платформа” за снимане. Това е гледката, когато тя е налична.
Дунав Батин стартира в състав: Любака, Бразо, Сашев, Алекс, Дяков, Мартин Галинов, Ачо, Йонко, Меджи, Павката, Денчо

Видеозапис от срещата може да гледате тук: