Дунав Батин си поигра с огъня, но взе 3 точки

Дунав Батин си поигра с огъня, но взе 3 точки

Че мачът щеше да е малко по-различен очаквахме, но след 2:0 до средата на първата част отборът бе длъжен да бие с разлика или поне да вкара навреме трети гол.

При 2:0 зрител продума неписаното правило, че два гола са най-несигурното във футбола и за ужас на всички подкрепящи “щуките” гостите успяха за отрицателно време да изравнят. Дунавци обаче бяха измъкнати от неостаряващия Ивелин Спасов, появил се в състава, заради контузията на Айгюн Ешерефов и липсата на Любомир Петков. 50-годишният Спасов засече с глава страхотно центриране отдясно. Всичко това можеше и да не бъде от толкова съществено значение, но “синьо-белите” пропиляха сигурно поне 10 шанса за гол при 2:0. Сякаш се надпреварваха кой ще направи по-невероятен пропуск от другия. Почти цялата атакуваща линия на домакините се изреди да стреля над и встрани от целта. А мачът стартира по мед и масло – Исмаил Исмаилов намери горния десен ъгъл в самото начало, а капитанът и играещ треньор Александър Иванов добави втори гол с шут по земя. И всички очакваха ако не голеада, то поне трети гол на успокоението, но такъв до паузата не падна. 

След почивката безплодната доминация на Батин продължи, за да се стигне и до рядко срещаната ситуация гост да направи частичен обрат и да постави под съмнение успеха на “щуките” в среща, която макар и да не е решаваща, трябваше да бъде нова стъпка към върха, на който ще зимува Бенковски Бяла. Вечерта завърши подобаващо – с почерка в компанията на ръководството и новия кмет на Батин Назми Шавков. Кулминацията бе връчването на отборна премия за отличното представяне в турнира за Купата на Аматьорската футболна лига, последвано от два успеха в първенството.

За Дунав Батин и останалите тимове от областта на ниво Четвърта лига предстои зимна пауза. Ето съставите в последната среща за годината на “Батин Арена”:

Дунав Батин – Павел Алтънов, Йонко Йорданов, Павлин Петков, Мартин Маринов, Али Алиев, Денчо Денчев, Борислав Дяков, Александър Иванов, Исмаил Исмаилов, Мартин Галинов, Ивелин Спасов (Радослав Стоянов, Райчо Радославов, Аспарух Златев, Ферди Фаиков, Хайрин Исаев, Айгюн Ешерефов, Диян Кънев, Пламен Сашев)
Янтра Ценово – Алиджан Демирбаг, Любослав Любенов, Цветелин Борисов, Светлин Дамянов, Теодор Тошев, Теодор Дечев, Кръстев Кръстев, Борислав Борисов, Пламен Цанков, Дилян Йорданов, Христо Анчев (Димитър Димитров, Павлин Петров, Ясен Георгиев, Нурхадин Мехмедов, Иван Ненов)
Главен съдия: Сезер Сабриев; Делегат: Володя Сурдов

Пълният запис от мача е в нашия канал Батин ТВ: