Дунав Батин си отмъсти звучно за загубата в Бяла

Батин Бяла

Два от топ отборите в група Запад на областното първенство оправдаха очакванията за интересен, но само донякъде равностоен двубой.

Мачът стартира с повече напрежение за защитата на Дунав Батин, но “щуките” отвърнаха с няколко опасности в половината на беленчани. За високия адреналин на терена свидетелстваха и картоните на елитния рефер Ивелин Занев. В най-сериозния сблъсък Айгюн Ешерефов и Атила Юмер едва се удържаха от още физически контакти.

Така се стигна до 31-ата минута, когато Любо Петков атакува една топка в наказателното и отблизо откри резултата. Голът аванс се запази до паузата. Малко след нея дойде вторият гол за “синьо-белите”, шут на Меджнун Ахмедов не бе посрещнат добре от вратаря и топката стана неспасяема. Подценяване в защита върна интригата в мача и надеждите на гостите поне за точка. Любо Петков обаче бе на точното място в 72-ата минута и отблизо с глава направи резултата 3:1. До края капитанът Айгюн Ешерефов с далечен шут сложи окончателно точка в спора за убедителния успех на своите само седмица преди голямото дерби в групата срещу Младост в Екзарх Йосиф.

Дунав Батин – Бенковски Бяла 4:1 (1:0)

ст. “Батин Арена”, 150 зрители

1:0 Любомир Петков (31′)
2:0 Меджнун Ахмедов (54′)
2:1 Ивайло Вечеславов (57′)
3:1 Любомир Петков (72′)
4:1 Айгюн Ешерефов (83′)

Пълен запис от срещата гледайте тук!