Дунав Батин се развихри и срещу Партизан Босилковци

Дунав Батин се развихри и срещу Партизан Босилковци

Актуалният шампион пропиля първите 30 минути, но до края не остави съмнения в превъзходството си за крайното 1:7 в беленското село Босилковци.

Откриването на головата сметка закъсня в сравнение с други срещи срещу отборите от долната половина на класирането. От своя страна домакините се бяха мобилизирали с пълна група за мача, а имаха и подкрепата на поне 100 зрители. Докато резултатът бе все още 0:0 пролича и желанието им взаимно да се окуражават след всяко добро отиграване и поне да поведат в резултата. Докато “щуките” настроят мерника си, трябваше да дойде 34-ата минута. Тогава пас отдясно успоредно на голлинията на Александър Иванов – “Баро” стигна до непокрития Любомир Петков – “Любака”, който с едно докосване вкара в левия ъгъл. След 4 минути Айгюн Ешерефов стреля по диагонала отдясно и шутът му бе неспасяем за вратаря на домакините – 0:2 (на снимката). Така отборите се оттеглиха на 10-минутна почивка. Малко след нея, в 47-ата минута, Любака окончателно наклони везните към победа за “щуките” с интересно изпълнение в пеналта за 0:3. За “щуките” се разписаха още Хайрин Исаев и Стефан Григоров, а резултатът стана 0:5. От тук до края на мача двете най-интересни ситуации бяха великденският подарък на “сините” за почетния гол на Партизан, третият гол на Любо Петков и автоголът в полза на гостите, който си заби с глава играч в черно-бяло, за последното действие в мача.

Дунав Батин започна в състав: Диян Кънев, Йонко Йорданов, Павлин Петков, Йордан Йорданов, Али Алиев, Хайрин Исаев, Александър Иванов, Борислав Дяков, Мартин Галинов, Любо Петков, Айгюн Ешерефов. В игра като резерви се появиха Стефан Григоров, Радослав Стоянов, Ферди Фаиков и Юнел Тахиров.

Програмата на батинчани продължава с домакинство на “Филип Тотю” Две могили в неделя 23.04.2023, от 15:00 часа на “Батин Арена”.

Вижте и пълния запис от мача: