Дунав Батин се препъна в Бяла и сдаде върха

“Щуките” и “войводите” за втори път през сезона не излъчиха победител и “Младост” поведе колоната.

Въпреки липсата на Любо Петков заради наказание и на няколко други играчи, гостите стартираха по-добре и в първата третина на мача владееха повече инициативата. Точно след 30 минути обаче домакините уцелиха лявата греда зад Пламен Сашев. Акцентът от първата част обаче са пропуските пред другата врата, както и спорно отмененият поради засада гол в полза на “сините”. Айгюн Ешерефов се завърна след пауза по здравословни причини и имаше шанс на 3 пъти да порази целта. Вратарят Камен Кюранов спаси шутове от пеналта на играещия старши треньор Александър Иванов и Мартин Галинов. Положенията бяха кое от кое по-изгодно. През есента в Батин същият страж успя да спре атаката на “сините”.

Втората част започна с ненужен червен картон за Денчо Денчев от състава на “Дунав”. Причината – оспорване на съдийско решение. Главният съдия Ивелин Занев, който реферира редовно и в Първа лига, му показа два от най-бързите си жълти картони. В намален състав бе логично гостите да отстъпят контрола в срещата и резултатът не закъсня – Стамен Владимиров бе намерен непокрит на метри пред голлинията и от упор разстреля Пламен Сашев. С гол пасив и човек по-малко шампионите не се огънаха и погледнаха напред. Преднината на беленчани издържа само 5 минути – Баро се измъкна от опеката на бранителите в червено и търкулна топката по земя в мрежата – 1:1.

До края имаше блестящи намеси на двамата вратари, които запазиха резултата непроменен. Един от неостаряващите играчи на ФК Бенковски Ивайло Лазаров сподели, че стана хубав мач. На подобно мнение беше и капитанът им Илия Илиев: “Мачът мина на високо ниво. Двата отбора заслужаваха победата. Но отново в герои се превърнаха вратарите. Невероятно съдийство на Ивелин Занев”. Помощник-треньорът на дунавци Аспарух Златев шеговито коментира, че ще трябва да навлиза във форма и да играе, защото след всеки мач някой излиза от строя.

Пълен видеозапис на срещата може да гледате тук: