Дунав Батин се вдигна за зрелищна победа

“Дунав” (Батин) не се затрудни срещу “Борово 2000” и въпреки колебанията през втората част, спечели заслужено.

Головата поредица започна в 8-ата минута. Първо Дако Йорданов засече центриране на Николай Тодоров в гредата, а на празна врата Любо Петков довкара за 1:0. След 5 минути домакините вече имаха 2 гола преднина – с глава от близка дистанция реализира капитанът Айгюн Ешерефов. Асистенцията достави Йорданов.

Ешерефов пропусна да вкара и трети гол три минути след втория. “Щуките” уцелиха греда след шута извън пеналта на Сашо Иванов. Все пак зрителите не чакаха дълго за третия гол – в 30-ата минута Ешерефов бе най-съобразителен в наказателното и разстреля от движение стража на гостите.

Дунавци пропускаха в атака, и в защита, за да треперят в самия край.

На другата врата Пламен Сашев почти нямаше работа, едва минута преди почивката той хвана без проблеми един от малкото удари по посока на вратата си.

След паузата разиграване в наказателното на “Борово 2000” изведе Николай Тодоров на изгодна позиция за завършващ удар и той не пропусна – 4:0! В 65-ата минута Любо Петков бе фаулиран и съдията посочи бялата точка. Самият Петков се нае с изпълнението, но ударът му излезе в аут. След няколко минути и влезлият като резерва Слави Славов пропиля шанс от близко разстояние, за да се стигне до събуждането на гостите – първо те уцелиха греда, а в рамките на две минути (83-84) намалиха до 4:2 не без помощта и на домакинската защита.

Точка в спора сложи Николай Тодоров с шут на почти празна врата и оформи крайното 5:2. Мачът завърши с нервни изблици, но до по-сериозни провинения не се стигна. В следващия кръг Дунав Батин е гост в Новград.

С успеха “щуките” възвърнаха част от самочувствието си, което бе засегнато сериозно в миналия кръг, в дербито на Западната група.

Съставът на Дунав (Батин): Сашев, Исаев, Маринов, Тахиров, Велиев, Алиев, С. Иванов, Тодоров, Ешерефов, Йорданов, Петков. По-късно в игра влязоха Кънев, Владимиров, Златев, Фаиков, Славов и Георгиев.