Дунав Батин разгроми Атлетик и ще финишира първи през редовния сезон

Дунав Батин разгроми Атлетик и ще финишира първи през редовния сезон

След поне 4 часа футбол или над 2 мача и половина “щуките” отново получиха гол във вратата си.

Отбраната на гостите в “червено-черно” издържа само 6 минути, а вратата им бе “разпечатана” с шут извън наказателното, леко по диагонал отляво по атаката, на Любо Петков. Гостите също имаха ситуации и при малко повече съобразителност можеха да докарат главоболия на Диян Кънев. Айгюн Ешерефов пропусна с глава да покачи на 2:0, това обаче стори Борислав Дяков отново с шут далеч от голлинията в 26-ата минута. 10-ина минути по-късно Ачо все пак се разписа, след като премина на парад през защитата на “атлетите”. С ефектно изпълнение Любо Петков обра овациите на публиката за четвъртия гол и отборите се оттеглиха на почивка при повече от ясен краен изход на срещата. Лош късмет и неточен мерник на няколко пъти разделиха от гола Стефан Григоров.

След паузата мачът се доигра, но за да не е скучно, имаше и 4 попадения – първо Любо Петков оформи хеттрик с шут от дузпа в 48-ата минута. Али Алиев след корнер добави шести гол, а седмият бе дело на влезлия от пейката Юнел Тахиров. Минута по-късно Николай Владимиров вкара почетен гол за гостите и с това крайният резултат бе оформен още в 63-ата минута. 

1. Диян Кънев, 19. Йонко Йорданов, 4. Йордан Йорданов, 6. Али Алиев, 16. Денчо Денчев, 24. Александър Иванов, 10. Борислав Дяков, 11. Мартин Галинов, 7. Стефан Григоров, 9. Айгюн Ешерефов (к), 13. Любо Петков. Освен авторът на седмия гол, след почивката в игра се появиха още Хайрин Исаев, Ферди Фаиков и Райчо Радославов.

Безпроблемно съдийство за русенската бригада, водена от Мирослав Шенков (помощници Дамян Ангелов и Томислав Димитров) и делегат Румен Монев. 

Следващата и последна за редовния сезон среща на “щуките” ще е в Копривец с местния ФК Ботев следващата неделя, 14 май от 18:00 ч. Съперник в четвъртфиналите на неутрален терен на 21.05 ще е съставът на Смирненски, осигурил си 4-то място в източната подгрупа.

Пълен запис от срещата гледайте тук: