Дунав Батин посети базата на бъдещ съперник в контролите

Дунав Батин посети базата на бъдещ съперник в контролите

Ръководството на актуалния шампион в Четвърта лига, обл. Русе, се запозна с представител на Спортен клуб Прогресул Букурещ от 4-ото ниво на футбола в северната ни съседка

Освен това имахме възможността да видим и къде ще се играе контролата на 19.02, ако времето е благосклонно. Базата се намира в централната северна част на столицата, близо до голям търговски център. Бяхме допуснати до интересни кътчета в спортния комплекс, като съблекалнята със сауна за по-пълноценно възстановяване, така и до покрито игрище с изкуствена трева. Снегът попречи да добием представа как изглежда основният терен, но със сигурност условията за футбол са много над тези в нашето областно първенство.

Андрей Русу позира доволен, но не знае какво още приятно го очаква, посветено вече само на мача.

Представителят на домакините Андрей Русу бе любезен да разкаже за своя клуб, както и да ни заведе до стадиона. Отблагодарихме му се с цял набор от подаръци – календар на румънски с нашата визия, чаша с отборната снимка, зимен шал и зимен автоаксесоар. А на друг служител дадохме календар и химикал. Русу благодари, а ние също останахме доволни, че ни отдели близо 2 часа.

Календарът с мачовете на Прогресул и датата за срещата с “щуките”.

Клубът на домакините е изцяло аматьорски и разчита на играчи от околните квартали. За да ползва стадиона, плаща месечен наем. Любопитното е, че мачът с ФК Дунав Батин е маркиран в програмата на Прогресул във фейсбук страницата им. Още по-любопитен е фактът, че същите терени се ползват за набиране на деца и в школата на римския гранд Лацио. Налице са всички предпоставки за една престижна контрола.

Съблекалнята в спортния комплекс определено предлага комфорт за своите ползватели.

Мачът с Прогресул ще е поредният със съперник от Румъния, след като вече срещнахме Дунаря Джурджу през 2021-а и на два пъти Енергия Ремуш през 2022-а. С такива срещи обогатяваме опита и на ръководство, и на играчи.