Дунав (Батин) поднови тренировки, гони оптимална форма за плейофите +ВИДЕО

С много слънчево настроение Дунав Батин стартира подготовката си за пролетния дял от първенството на Четвърта лига, област Русе.

На терена в русенския квартал “Дружба”-3 излязоха 15 играчи от разширения състав. Отсъстваха вратарят Иво Ананиев, Али Алиев, Ферди Фаиков, Азис Азисов, Станислав Георгиев и Радослав Стоянов. В отбора се завръща възстановеният от операция Николай Тодоров – Бекъма. Единствено Йонко Йорданов присъства, но не тренира. В тренировката участва ново попълнение – Даниел Панайотов, юноша на Дунав Русе, с мачове във “В” група, познат и като бивш играч на шампиона в Четвърта лига за 2018-а “Сокол” (Червена вода).

За всяка седмица до подновяване на първенството е предвидена една контролна среща. В работните дни отборът ще се събира общо 2 пъти седмично. Графикът за контролите предвижда на 02.02 от 14:30 гостуване в Тръстеник на “Атлетик”. На 09.02 в Батин ще гостува “Дунав” от Сливо поле, на 16.02 “щуките” ще върнат визитата в общинския център. На 23.02 до “Батин Арена” ще пътува отборът на Бъзън. А в последната контрола в първия ден на март дунавци срещат на своя земя “Сокол” от Червена вода. Остава и времето да позволи провеждането на срещите.


Старши треньорът Цоню Кюранов-Дзони очаква отбора да работи още по-усърдно и това, което е постигнал досега, през пролетния полусезон да бъде на още по-високо ниво, което предполага непрекъснато подобряване на игровата подготовка и играта в мачовете. Ето какво добави още Дзони:

“Искам да отбележа, че малко се фаворитизира първата среща с Екзарх Йосиф. И отсега да подчертая, че за нас това е един обикновен мач, в който ще се опитаме да победим. Но нищо трагично няма да се случи, ако те ни победят. Целта е да бъдем готови на 100% за баражите и да се преборим най-после за първото място, защото отборът и колективът ни са добри”.

Финансовият отговорник Петър Петров също бе любезен да сподели своето мнение и това на ръководството за футболната пролет:

“Най-важното е, че успяха да станат колектив и че няма много контузии. Много ни харесва изключителната им дисциплина. Клубът е в отлично финансово състояние за нивото, на което се намира. Нямаме болни амбиции за първото място, затова няма да се обидим, ако накрая сме втори или трети”.

Всички гласове от първата тренировка на “щуките” чуйте в специално подготвеното видео:

Очаквайте още новини от леговището на “щуките”!