Дунав (Батин) очаква със смесени чувства старта на пролетния дял

Контузиите не оставят на спокойствие треньорския щаб на “сините”.

Редовната тренировка на ФК Дунав (Батин) в четвъртък вечер не се състоя, причината е в многото контузени или работещи състезатели. Лазаретът на “щуките” започна да се пълни още с края на есенния дял с контузията на капитана и играещ помощник-треньор Александър ‘Баро’ Иванов, който все пак остава на разположение с наставления от тъч линията на всеки мач.

Заради различни здравословни проблеми Павлин Петков, Радослав Стоянов и Симеон Минчев също са “с едно на ум” преди първия официален мач за 2021 година срещу ФК Филип Тотю в Две могили в неделя от 15:00 часа. За дълго извън сметките е и новото попълнение Валентин Петров – Валтера. Надеждите са, че той може би ще е на линия за елиминациите от първенството.

Отборът бе напуснат от голмайстора си Гюрсес Александров, но в контролите без негово участие атаката на тима се представи на добро ниво с общо 15 гола в 3 мача. Добрата новина е завръщането след спрени състезателни права на Пламен Сашев. Областният съвет към БФС уважи молбата на клуба за прекратяване наказанието на опитния страж.

В тима бяха привлечени четирима нови. На защитниците Мартин Маринов и Онур Емин, халфа Валентин Ангелов и нападателя Христо Симеонов ще се разчита да отговорят на нивото, което лидерът в западната група от Четвърта лига търси, за да защити позицията си до края.

Очаквайте само в dunavbatin.bg пълния обзор на контролите с участието на ФК Дунав Батин. В 6 проверки възпитаниците на Цоню Кюранов – Дзони постигнаха 5 победи и 1 равенство, като общата оценка е, че дунавци имаха късмет с атмосферните условия и планираните дати за мачове бяха използвани на 100%. Какъв обаче ще е футболният продукт в шампионата след проведените тренировки и приятелски срещи предстои да разберем.

С цел сплотяване на колектива клубът подари на отбора тийм билдинг с контролен мач в Еленския балкан.