Дунав Батин оцеля след пълен обрат срещу Мартен за 3:1

Дунав Батин победа

Зрителите на русенския стадион “Локомотив” видяха буквално всичко възможно в един футболен мач и то само през втората част. 

Първото полувреме ще се запомни с 3 ситуации – две пред Сашев, които той отрази и една, но с отменен гол на отсрещната врата. Слаба утеха за “сините” бе, че владееха топката малко повече. В началото на втората част, 48-а минута, за неволна игра с ръка на Александър Атанасов в пеналта на батинчани бе отсъдена дузпа, след която “черно-белите” поведоха с 1:0. За настоящия шампион не оставаше нищо друго, освен да тръгне в атака и да търси изравняване.

Ивелин Спасов влезе “на пожар” на мястото на Нацев. В 54-ата минута Айгюн Ешерефов шутира от упор, но вратарят спаси и защитник изби в корнер, а след 10 минути дойде и голът – центриране отдясно на Айгюн Ешерефов намери непокрития Ивелин Спасов в малкото наказателно и той засече в мрежата за 1:1. Мачът бе прекъснат за 5 минути, заради оказване на лекарска помощ на вратаря на Мартен. Раздвижването в редиците на “щуките” вече бе осезаемо. Стигна се и до претенции за дузпа от страна на шампионите. А те бяха за подобна ситуация, като тази пред Сашев малко след почивката.

По идентичен начин на първия гол, след подаване отдясно, отново Спасов бе на точното място за 2:1 в полза на дунавци. Второ прекъсване се наложи, заради сблъсъци на пистата между играчи и публика на отбора от източната група. Все пак всичко утихна, но Александър Атанасов напусна с червен картон. Въпреки численото неравенство малко преди края Александър Иванов – Баро подпечата визата на “сините” за полуфинала с трети гол, този път с глава след центриране отляво. Съдията Ивелин Занев удължи мача със скромните 4 минути на фона на двете прекъсвания, но и при 2 гола разлика победителят бе ясен. 

Дунав (Батин): Сашев, Данчев, Алиев, Петков, Маринов, Нацев, Дяков, Ешерефов /кап./, Иванов, Атанасов, Ахмедов. След почивката влязоха Спасов, Азисов и Стоянов.