Дунав Батин надви Локо Русе в зрелищна контрола

Дунав Батин си възвърна самочувствието с победа срещу участника в Трета лига.

Резултатът бе открит в 13-ата минута от играча с номер 13 за “щуките” Любо Петков. Той наказа груба грешка при изнасяне на топката и на празна врата не сбърка – 1:0. В 27-ата Айгюн Ешерефов шутира по диагонал в пеналта, отдясно по атаката, вратарят на “Локомотив” отби, но Ачо догони кълбото и след финт го вкара в мрежата между трима съперници. “Железничарите” се върнаха в мача 5 минути преди почивката. Стефан Григоров проби в празно поле отдясно, пусна прострелно подаване успоредно на голлинията за Георги Петков с №6, който от малкото наказателно бе задължен да вкара – 2:1. Удовлетворението на гостите от намаления пасив обаче продължи твърде кратко – отново Айгюн Ешерефов заби ефектно попадение с воле от малък ъгъл. Все пак Локото се добра и до втори гол след оспорвана дузпа – 3:2 на почивката. След нея до гол стигна само Денчо Денчев, който се включи в атака и отблизо оформи крайното 4:2. В края на мача имаше и втора дузпа за гостите, имаше гол, но съдията не посочи център, тоест не призна гола. С тази изключително рядка ситуация завършва обзорът на най-важното от леко облачния футболен следобед край острова на Дунав.

А той започна с мач между детски отбори на русенските клубове – Левски 2000 и Локомотив, спечелен категорично от символичните домакини, водени от Александър Иванов – Баро. Попитахме Мартин Йорданов, водач на “червено-черната” делегация, за мнението му относно “Батин Арена”.

локо русе

Това не е първата среща между двата отбора. Преди повече от 40 години, в среща за Купата на Съветската Армия, Динамо Батин (тогавашното име на Дунав Батин) губи мача на ст. Локомотив с резултат 7:1. Тогава Локо Русе са били в тогавашната Втора лига.

А ето и запис на мача: