Дунав (Батин) и Сокол (Червена вода) не излъчиха победител + ВИДЕО

Два от най-добрите отбори в Русенско изиграха истинско дерби, макар и в контролен мач.

Срещата се състоя на помощния терен на спортен комплекс “Дунав” в Русе. Дунавци откриха в 22-ата минута, когато Айгюн Ешерефов завърши с шут по диагонала свое включване отдясно в нападение. Гостите изравниха в 73-ата минута, когато юношата на Дунав Русе Преслав Страшимиров излезе очи в очи с вратаря Гюрджан Сеферов и вкара уверено.

Появилият се през втората част Хари Исаев пробва рефлекса на вратаря на “Сокол” Златко Златев с нестандартен изстрел от границата на наказателното, но последният се справи с коварната топка. “Сините” могат да съжаляват за още ситуации, в които или нямаше завършващият пас, или ударите не намираха целта.

Не липсваха и характерните за всяко дерби нервни изблици, но до физически сблъсъци не се стигна. За “соколите” в игра се появи игралият за ФК Дунав Русе в началото на века Димитър Димитров. В техните редици бе и бившият #7 от Батин – Алекс Ангелов. За “щуките” принудително още през първата част напусна Аспарух Златев, заради контузия в дясната пета.

Идната неделя “Дунав” е гост в Тръстеник за контрола срещу местния “Атлетик”.

Заради студеното време паузата между двете полувремена траеше едва 5 минути.

Съставът на Цоню Кюранов – Дзони днес: Пламен Сашев, Айгюн Ешерефов, Борислав Дяков, Аспарух Златев, Павлин Петков, Ивелин Спасов, Али Алиев, Меджнун Ахмедов, Любо Петков, Николай Тодоров, Гюрсес Александров. По-късно в игра се появиха Симеон Минчев, Гюрджан Сеферов, Онур (на проби), Христо Симеонов, Валентин Ангелов, Йонко Йорданов и Хари Исаев. Диян Кънев и Радослав Стоянов остана извън игра.

Видеозапис със срещата: