Дунав Батин изтръгна четвърта победа в подготовката

батин-пиргово

Дунав Батин и Урожай Пиргово изиграха много интересен и спортсменски контролен мач, чийто краен изход бе решен малко преди края.

Пред прилична посещаемост за контрола в Батин и при слънчево време “щуките” и “канарчетата” се срещнаха за първи път след дълга историческа пауза или въобще за дебютен двубой. Главен съдия бе Борис Попов, подпомаган от Берк Миронов и Петър Петров. 

През първото полувреме Мартин Галинов откри резултата с техничен удар от вътрешността на наказателното поле в далечния ъгъл на вратаря. До почивката дунавци пропуснаха няколко ситуации за нов гол. Срещата се отвори след това – първо Теодор Пухлев – Музиканта възстанови равенството с хубав шут от дистанция в 49-ата минута, но само 7 по-късно Исмаил Исмаилов с лекота вкара за 2:1 за “сините” от точката на дузпата, засичайки подаване отляво. Разсеяна игра на Али Алиев доведе до нарушение в пеналта и дузпа за гостите, която отново осмицата Пухлев превърна в гол в 74-ата минута. От щаба на гостите настояха да отбележим, че голмайсторът им бележи след 8-годишно отсъствие. Дунав Батин тръгна да печели мача и постигна това с настойчивата игра на Любомир Петков. Той отклони с плонж шут към резервния страж на “жълто-черните”, с което подпечата трудния успех за своите. 

Пълен запис от срещата може да гледате тук: