Дунав (Батин) зарадва с маски жители на Тутракан

Гюрсес Александров и Ивелин Спасов направиха благороден жест от името на клуба за свои съграждани.

Първата среща бе с директора на старческия дом в града Димитричка Барбучанова, която остана много доволна от вниманието на футболистите. В дома имат нужда от предпазните маски в условията на извънредно положение, заради заразата от коронавирус. Три маски получиха и семейни приятели на Александров, които имат баничарница и не могат да работят без тях. А в знак на благодарност са обещали да почерпят с баници отбора на “Дунав”, когато “акостира” на тутраканския бряг за приятелски мач или по друг повод.

Вкусни тутракански банички очакват “щуките” след падането на всички забрани.

За съжаление нападателят се възстановява от контузия и изпълнява стриктно предписаната му двумесечна почивка. Тя изтича в средата на април, но само рентгенова снимка ще потвърди дали острието на “щуките” е оздравял напълно. Специално за читателите на dunavbatin.bg Гюрсес сподели какво прави извън терена:

“Занимавам се с монтаж на дограма, заедно с баща ми. Имаме също язовир – “Боблата” (или Стомната) на пътя Русе-Силистра”.

“Освен като учител, Ивелин Спасов изкарва прехраната си и като овощар, отглеждайки череши и кайсии. За да не губят форма, учениците на Спасов следят видеоуроците му с физически упражнения”, завърши Александров.