Дунав (Батин) загуби в Ценово след 3 гола от съблекалнята

Дунав (Батин) загуби в Ценово след 3 гола от съблекалнята

“Дунав” (Батин) допусна неочаквана загуба в Ценово от “Янтра” с 4:3.

За “сините” след дълго отсъствие сред титулярите се завърна Николай Владимиров, на пейката обаче остана съименикът му с прякор Бекъма, който влезе за втората част. Братът на Николай – Александър не бе в групата за мача, както и Али Алиев. Наставникът Александър Стефанов можеше да разчита вече на Александър Иванов.

Домакините започнаха срещата във вихрено темпо и още във 2-ата минута излязоха напред – точен бе Юсеинов. Докато гостите се съвземат от изненадващото начало, последваха още два удара по амбициите им – Цветанов в 6-ата и пак Юсеинов в 8-ата вкараха както се казва “от съблекалнята”. Дунавци се отърсиха от шока и чрез Диан Кънев все пак намалиха в 17-ата минута, а в 35-ата завърналият се след възстановяване от операция Александър Иванов – Баро направи 3:2 от бялата точка.

Преди почивката резултатът не се промени, но много скоро след това “Янтра” възстанови преднината от 2 гола – капитанът Димитър Димитров бе на точното място, а шутът му намери мрежата на Сашев.

Опитите на “щуките” да се върнат в мача и да осъществят поне частичен обрат се увенчаха само с 1 гол, дело на Ангелов 10 минути преди края. В остатъка от редовния сезон “Дунав” ще срещне Левски (Караманово) като домакин и “Янтра” (Долна Студена) като гост. А развръзката на изток предвещава двубой със “Сокол” (Червена вода) за място в топ 4 на Четвърта лига, област Русе.

Съставът на “Дунав” (Батин): Сашев, Исаев, Маринов, Тахиров, Фаиков, Йорданов, Ангелов, Златев /к/, Кънев, Ешерефов, Владимиров. Резерви: Иванов, Стефанов, Мъстънов, Тодоров

Статистика: ФК Янтра Ценово – ФК Дунав Батин 4:3 (3:2)
Ценово, 80-100 зрители

1:0 Юнал Юсеинов 2′
2:0 Цветелин Цветанов 6′
3:0 Юнал Юсеинов 8′
3:1 Диан Кънев 18′
3:2 Александър Иванов “Баро” 35′ /дузпа/
4:2 Димитър Димитров 53′
4:3 Алекс Ангелов 81′