Дунав Батин в контролите – пет победи, равен и 22 гола

Дунав Батин в контролите - пет победи, равен и 22 гола

Временният лидер на запад записа добра подготовка, включваща тренировки два пъти седмично и контроли, която трябва да даде резултати.

“Щуките” започнаха с драматични победи над ФК Бенковски (Бяла) и ФК Дунарит (Николово) с по 3:2. Срещу ФК Сокол (Червена вода) не бе излъчен победител, а в Тръстеник имаше категоричен такъв – Дунав с крайното 4:2, макар и след 1:1 на почивката

“Отборът на ФК Ботев (Горско Ново Село) не бе от класата на съперниците, които ФК Дунав (Батин) среща в първенството, но момчетата много се стараха и оставиха впечатление за добър спаринг партньор. Макар и в началото да пропуснахме няколко положения, станаха хубави комбинации и се получи хубава среща и красиви голове”, така старшията Цоню Кюранов – Дзони обобщи впечатленията си от “екзотичната” визита в Златаришко.

С най-много попадения в контролите се отчете Любо Петков – 5, следван от Айгюн Ешерефов и Ивелин Спасов с по 4. Николай Тодоров – Бекъма вкара 2, заедно с напусналия по собствено желание Г. Александров. По един гол записаха Борислав Дяков, Меджнун Ахмедов, Кристиан Димитров, Христо Симеонов и неволният първи голмайстор от състава на ФК Ботев (Копривец) в последната проверка.

Dunavbatin.bg попита Дзони и за предпочитаната система на игра: “Използваме схемата 4-3-3 от дълго време, тя предполага атакуващ футбол. В атака играем и 4-2-3-1, а в дефанзивен план 4-4-2. Пробвали сме и 3-5-2. Дано преливането между линиите се подобрява, за да имаме нужния резултат”, сподели Кюранов.

Връщането на Ивелин Спасов в защита е едно от треньорските решения, което цели повишаване на избора от изпълнители в зависимост от развоя на срещата. “Когато го прилагаме, търсим по-висока вариативност в различните фази на играта, тъй като идват много мачове, с възможно разместване на състава, поради контузия или наказание. Трябва да имаме резервен вариант в защита и хора, които да са натрупали достатъчно игрови минути, за да не се чувства липсата на някои състезатели в затруднени ситуации”. Така наставникът коментира “въртенето” на състава си.

А Спасов е най-универсалният играч в селекцията на “щуките”, ползван най-често в центъра и на трите линии по терена.

В следващите тренировки и мачове батинчани ще наблегнат върху поддържането на игровия ритъм. Трябва да се подобри намирането на решение с контраатака или постепенна такава да се атакува противника. От тази гледна точка отборът не е напълно готов и ще изглажда играта си в движение. В идеалния вариант проблемът се решава с плеймейкър, но такъв днес липсва.

Гостуването на негостоприемния стадион в Две могили напомня за спечеления с мъка първи мач през септември с 1:0.

Вратарският пост бе най-ветровитата позиция през сезона дотук. Очаквано в паузата се разреши казусът с наказанието от есента на Пламен Сашев, а Александър Ангелов ще поднови тренировки след операция. Гюрджан Сеферов също ще е на разположение. В разширения състав е четвъртият избор под рамката – Диян Кънев. Припомняме, че досега отборът използва цели 5-ма играчи на вратарския пост, включително и нападателя, но със сериозен стаж като треньор на вратари, Любо Петков.