Дунав (Батин) взе своето от Две могили 

Късметът кацна на рамото на Баро и компания за минимален успех с 1:0.

На вратата за “щуките” бе титулярът Пламен Сашев, пред него в защита застанаха Мартин Маринов отдясно, Али Алиев и Павлин Петков в средата, а отляво оперираше Хари Исаев. В центъра на терена играха Борислав Дяков, Мартин Нацев и треньорът Александър Иванов. За атаката се грижеха Меджи Ахмедов, Любо Петков и капитанът Айгюн Ешерефов. От разширения състав бяха още Азис Азисов, Ферди Фаиков, Йонко Данчев, Юнел Тахиров, Диян Кънев, Борислав Димитров, Александър Атанасов, Денчо Денчев и Аспарух Златев. От групата отсъстваха Ивелин Спасов (болен) и Онур Емин (възстановява се).

Срещата започна равностойно, атаки имаше и към двете врати, но като че ли по-настоятелен бе отборът на гостите. Това даде резултат в средата на полувремето. Центриране от статично положение в наказателното поле на “Филип Тотю” достигна на “втора греда” до непокрития Дяков и той намери мрежата с премерен шут. Домакините имаха златен шанс за 1:1 малко преди почивката, но Теон Тодоров не успя да прехвърли топката над Сашев и последният изби удара за облекчение на всички в синьо. 

За разлика от предната неделя Меджи Ахмедов нямаше толкова точен мерник от пряк свободен удар фронтално срещу вратаря.

След паузата обаче “четата” на Две могили зареди атака след атака срещу своите гости. Но ударите профучаваха над или встрани от вратата на Сашев. От своя страна “щуките” не стигнаха до някаква ситуация за втори гол. Интересно бе, че вратарят на домакините се контузи нелепо около 50-ата минута и то след сблъсък със съотборник, но доигра мача буквално на куц крак. Ала батинчани почти не го затрудниха. За дунавци Баро отстъпи мястото си на Алекс Атанасов, но продължи с наставленията си от страничната линия.

В края на мача нервите на домакините избиха тотално. След борба за топката в пеналта на гостите играч на “Филип Тотю” падна, но дузпа не последва. Всеки ще прецени за себе си имаше ли такава или не от записа на мача в ютюб. Най-яростен в оспорването бе Теон Тодоров, който трябваше да излезе преждевременно с червен картон. Претенциите на неговите съотборници продължиха и след съдийския сигнал за край на мача, а най-деен бе капитанът Дамян Дамянов. 

Срещата бе гледана от приличните за Четвърта лига около 150 зрители.

Любопитен е и фактът кой бе главен съдия на мача – казваше се Игор, говореше на руски и след мача се запъти към кола с украинска регистрация с ВТ (Херсонска област). Край тъча за домакините помагаше доскорошният им играч Атилла Юмер, който явно е приключил със зимната си авантюра в Локо (Русе).

Пред дунавци предстои директен сблъсък за върха срещу Младост (Екзарх Йосиф) идната неделя в Батин. След победата над Две могили отборът на Дунав разпусна сред природата край хижа Орлова чука.

Разборът на мача с “Филип Тотю” започна в съблекалнята и завърши на фона на живописна гледка от Поломието.

Запис от този мач може да гледате тук: