Драма с дузпи, порой и мирис на барут прати Дунав Батин на финала

Съперник в последния мач за четвърти пореден път ще е ФК Младост Екзарх Йосиф.

Срещата се очакваше с повишен интерес и напълно оправда, даже надхвърли, очакванията за елиминация от областното първенство. Публиката бе близо 500 души, по равно и за двата отбора, като ФК Мартен имаха и агитка, която скандираше, палеше факли и хвърляше пиратки, но без излишни негативни емоции. 

На терена мачът бе равностоен, червено-черните от Мартен определено показаха, че заслужават мястото си на полуфинала, но играеха на ръба на позволената игра. Именно заради контузия играта напусна Исмаил Исмаилов от Дунав Батин, но той си свърши работата, като заработи фаул в 32-ата минута. 60 секунди по-късно “сините” вече ликуваха. В прегръдките на съотборниците си бе Любо Петков. Техничното му изпълнение не остави шанс на Павел Алтънов. 

Паузата дойде при този резултат, а малко след нея дунавци можеха да решат мача, но Айгюн Ешерефов отблизо стреля встрани, вместо поне във вратата. Този пропуск даде надежди на Мартен, че не са обречени срещу двукратния шампион. И след няколко ситуации, в които изравняването се размина, то стана факт 8 минути преди края.

Центриране отдясно прехвърли цялата защита в синьо и намери непокрития Антонио Обрешков на втора греда, който без забавяне с десния крак пронизан Сашев в близкия ъгъл за 1:1. До края на редовните 90 минути не настъпи промяна и не за пръв път на такава фаза Дунав Батин трябваше да мине през рулетката на дузпите. А там драмата стана пълна.

За капак на това, вече се изливаше и пороен дъжд. Сашев отново стана герой за своите със спасени 3 дузпи, Алтънов хвана 1, а Денчо Денчев стреля в аут при първия “мачбол” за Дунав. Решителната дузпа вкара Йонко Йорданов и прати “щуките” следващата седмица на Градския стадион на финал срещу “вечния” съперник.

Пълен запис на срещата може да гледате тук: