Двоен шал за Дунав Батин – Локо Русе

Едно простичко, но към момента и уникално изделие ще маркира сблъсъка за Купата на Аматьорската футболна лига между ФК Дунав Батин и ФК Локомотив Русе днес от 13:00 на “Батин Арена”.

Двубоят, който ще излъчи първенеца на област Русе, има своя колекционерски шал в цветовете и с емблемите на “щуките” и “железничарите”. Такава традиция се спазва от десетилетия в Европа за най-големите съперничества, например Юнайтед – Сити, Ливърпул – Евертън и други. И в това имиджово отношение маркетинг отделът на четвъртодивизионния клуб от Батин се постара поне малко този мач да прилича на голяма класика. Шал ще има за капитана на гостите, такъв ще остане и в импровизираната “Витрина на славата” пред кафе-бар “При щуките”. При кого обаче ще отиде третият?

Изходните позиции на двата отбора са почти на двата полюса. След загуба в Бяла батинчани постигнаха две шампионатни победи с обща голова разлика 10:1 и определено настроението в съблекалнята е на високо ниво, макар тимът да не е лидер в класирането. Локо от своя страна е последен в подреждането на СИ Трета лига и мачът в Батин се явява шанс за победа и набиране на самочувствие преди ноемврийските срещи за първенство.

При победа дунавци ще отбележат историческо класиране в следващия етап. За всички, които няма да присъстват на живо, Батин ТВ ще достави пълен запис на мача. А при равенство в редовното време ще се изпълняват дузпи, така че интересното тепърва предстои!