Грешна стъпка за Дунав Батин в Бяла

дунав батин бенковски

Седмица преди дербито с ФК Младост ЕЙ ФК Дунав Батин загуби за първи път след сезон 2022/23, в който “щуките” останаха непобедени. 

Очакваният с интерес мач между Бенковски Бяла и Дунав Батин мина под знака на численото неравенство на терена, заради ранното изгонване на играещия старши треньор Александър Иванов – Баро. Червеният картон натежа и даде желания от Цветан Ганев превес в играта за “червено-черните”. Дунав Батин удържа около 30 минути с човек по-малко, но неизбежното се случи в 39-ата минута с красиво попадение на Мартин Филипов.

След почивката дунавци се активизираха, но “воеводите” не се огънаха и им трябваше четвърт час, за да матират своя обезкървен съперник – 2:0 с нова хубава комбинация и шут зад Алтънов. Дори и с 2 гола пасив “синьо-белите” имаха шансове поне за почетно попадение. Но уви. Мачът затвърди традицията Дунав да играе трудно срещу Бенковски, особено в Бяла, а вече в две поредни срещи завършва и с 10 души. “Щуките” ще имат шанса да се реабилитират за загубата с успех като домакин идната неделя срещу ФК Младост ЕЙ. 

Пълен запис на срещата може да гледате тук: