Време за дерби! А победата е въпрос на чест!

Дунав Батин и Младост се подготвят за поредния епизод от съперничеството си на терена в Екзарх Йосиф, където “щуките” не познават вкуса на поражението няколко поредни мача.

Dunavbatin.bg събра за вас най-интересното преди Ел Класико-то на Запад, а защо не и на цялата област. Наставникът на Младост Милен Маринов бе любезен да сподели очакванията си за сблъсъка: 

“По ирония на съдбата отново влизаме като първи и втори в класирането. Щом хора, играли на ниво Б и В група, идват в двата отбора, за да усетят емоциите от това дерби, значи мачът се е превърнал в нещо повече от битка за 3 точки. И това хората ще го осъзнаят някой ден, когато Екзарх Йосиф или Батин нямат отбор”.

Според Александър Иванов – Баро играчите на Дунав Батин ще играят по-освободени психически, тъй като са водачи в класирането и независимо от развоя на срещата, ще си останат такива и след нейния последен съдийски сигнал. Но как да се опреш на разликата в точките и да не се хвърлиш за победата? Това ще води и двата отбора, сметките остават на заден план. За победа мечтае и мотиваторът на Дунав Батин за важните двубои Александър Стефанов – Кубинеца. 

Друга любопитна страна на дербито е статистиката и фактът, че Младост Екзарх Йосиф не познава успеха в шампионатен двубой от май 2021 година (3:1), а има и два загубени поредни финала с дузпи – 2021 и 2022 година. Това прави общо 7 официални срещи, от които 3 победи и 4 равни в редовното време за “щуките”. От есента на 2021 имаме следната таблица с резултати:

2021 – 2022: 0:0 в Екзарх Йосиф и 3:1 за Дунав в Батин
2022 – 2023: 2:0 за Дунав в Екзарх Йосиф и 0:0 в Батин
2023 – 2024: 4:1 за Дунав в Батин

Поредният аспект на мача утре са новите имена – “щуките” се подсилиха с Живко Парашкевов, който преди 4 години игра именно за съперника и дори вкара гол в епична елиминация за КАФЛ под прожекторите на ст. Дунав. От своя страна Младост ЕЙ привлякоха Преслав Петков, играл доскоро в русенските Локомотив и Дунав. Също така и Борислав Джарнавлиев от ФК Кубрат и с достатъчно опит зад гърба си. Даниел Венков също идва с богата визитка с отбори от Трета лига. А на вратата също от Кубрат се завърна и Радосвет Христов. 

Дунав Батин и Младост ЕЙ с общи усилия свалиха от върха зимния водач Бенковски Бяла след домакински успехи с по 4 гола и влизат в спора без загубена точка след подновяването. А Младост изгледаха и част от мача на Дунав Батин – Бенковски (4:1), за да проучат силните страни на съперника си. Главен съдия в това своеобразно областно Ел Класико ще е Мирослав Шенков, а за дежурен делегат ОС на БФС назначи Любо Войков. Началото е точно в 16:00 ч.