Валентин Петров – Валтера “окачи бутонките”

Валентин Петров - Валтера "окачи бутонките"

Футболната биография на Валтера излиза извън пределите на областта, тя е част от историята на футбола по ниските нива в Североизтока.

Зрителите на мача ФК Дунав Батин – ФК Младост Екзарх Йосиф (4:1) станаха свидетели на кратка церемония, чиято цел бе да демонстрира уважението на ръководството на нашия клуб към Валтера, който има батински корен благодарение на дядо си.

Валтера бе любезен да разкаже за кариерата си
на бар “При щуките”.


Валентин Петров е роден през 1982-а, тренира от 8-годишен. Юноша е на ФК Раковски Русе,  където тренира под ръководството на Васко Симеонов и Лаци Панайотов. Но дебюта си в мъжкия футбол прави на 15 години с екипа на ФК Локо Русе срещу ФК Дунав. В средата на 90-те се изявява в юношите младша възраст на Локомотив. Треньори при “железничарите” са му Ремзи Нуриев – Бат’ Ремо и Димитър Димитров – Кулеманс. 

Сувенири с емблемата на ФК Дунав Батин и футболен екип очакваха Валтера


Сред съотборниците му в “Локото” са имена като Боби Георгиев, Сашо Тодоров, Ценко Серафимов, Миро Енев, Миро Златански, Ивелин Спасов, Мартин Керчев, Самир Мъстънов и други. В мъжкия футбол на ниво Четвърта лига е ставал шампион с 3 отбора и в двете групи на областното първенство – в Сокол (Червена вода), Приста (Средна кула) и разбира се Дунав (Батин).

Валтера (вдясно) следи борба за топката в мача през 2015-та между ФК Белица и ФК Дунав Русе
(1:2)


Със сигурност Валтера е открил много приятели във футбола и също толкова съперници и съотборници остават в добри отношения с него и извън терена. Такова впечатление добихме след награждаването му на “Батин Арена” и поздравленията от “синьо-белите”. Любопитен е и номерът на тениската, която връчи Петър Петров на Валтера – 88. Това е екипът на настоящия черноработник в управата на клуба, а Валентин също е избирал този номер, особено когато осмицата е заета!

Независимо дали са играли с Валтера
или не, но всички “синьо-бели” го поздравиха.