Валтера се връща към корените си с Дунав Батин

валентин петров вагнера

Третият петък от февруари ни сюрпризира приятно с трансфера на Валентин Петров, известен и като Валтера, в редиците на “щуките”. Екипът на dunavbatin.bg получи светкавично картбланш за блиц-интервю, с което играещият по целия ляв фланг играч да се представи пред хилядната аудитория на временния водач в западната група от Четвърта лига. Най-важното на този етап е, че Валтера се възстановява от контузия, получена през ноември.

Как разбра за интереса към теб на ФК Дунав Батин, къде игра последно, здрав ли си сега?

Не съм здрав. В Червена вода играх последната година, есенния полусезон. Почти всяка година водя разговори с Батин, но този път се съгласих. Имам корени оттам и реших да завърша кариерата си именно със синия екип.

Кога очакваш да приключиш с рехабилитацията?

Надявам се скоро. Кога ще се оправя е Божа работа, защото все пак е скъсана връзката и дали ще успея …

Това е много тежка травма.

Скъсана е страничната връзка. Ходих в София. Валери Петров ми каза, че може да играя и без нея, но трябва да се направи хубава рехабилитация. Контузих се ноември 2020, когато играхме с Локомотив Русе.

На ръба ще си… ще се изкушиш пак…

Доктора ми каза, че трябва да се почива между 3 и 6 месеца, като зависи от организма и мускултурата.

Дано има време да играеш поне на финала на сезона …

Надявам се на възстановяване преди елиминациите. Поне да направя малко подготовка. Иначе ходя на тренировките на отбора.

Знаеш за условията, които предлага “Батин Арена”.

Влизал съм в съблекалнята на гостите само. Знам, че има желание да се направят още подобрения.

Защо напусна Сокол?

Аз съм на 38 години и мисля да завърша кариерата си в Батин. Доста време съм играл в Червена вода, но не се разделих с лоши чувства. Е, сигурно на Люси (Людмил Любенов) не му е било приятно …

Валтера се пошегува, че клауза в “договора” му с клуба от Батин гласи, че ще играе неизменно с номер 88. А откъде произлиза този прякор – очаквайте отговора във фейсбук-страницата ни следващата седмица!