Безапелационна победа с 4:0 за Дунав Батин срещу водача Бенковски

Безапелационна победа с 4:0 за Дунав Батин срещу водача Бенковски

“Щуките” взеха сладък реванш от “воеводите” за загубата през лятото в Бяла.

Мачът започна с дежурния ранен гол преди средата на първото полувреме. Вкара го Меджи Ахмедов с красив шут от средна дистанция, с който не остави шансове на младия вратар на гостите. Това позволи на домакините да се разгърнат максимално срещу зимния лидер във временното класиране на запад. В 30-ата минута на изгодна позиция излезе Айгюн Ешерефов, но мерникът му изневери. Павлин Петков също стреля, но втори гол не падна. За сметка на това в 41-ата неостаряващият Ивелин Спасов засече чудесно с глава центриране на Ахмедов от корнер и отборите се оттеглиха на почивка при 2:0 за дунавци. През втората част превъзходството на домакините бе затвърдено от нови два гола на Ахмедов. Имайки предвид и първия, трябва да кажем: Той вкара три, кой от кой по-красив! Вторият бе от статично положение, а третият от игра с диагонален шут в далечния ъгъл.
Изпълненията му заслужиха изрязването на мини клип с четирите гола. Очаквайте го в нашата фейсбук страница!

Слънчевото време доведе около 50 зрители на “Батин Арена”.

Завръщане в стартовия състав направи Мартин Маринов от Тутракан, а на вратата Пламен Сашев изкара спокоен мач, пред него играха още споменатият Спасов, Павлин Петков, Али Алиев, Хайрин Исаев, Борислав Дяков, Мартин Нацев, Любо Петков, Айгюн Ешерефов и разбира се авторът на хеттрика Меджнун Ахмедов. В игра се появиха Денчо Денчев, Азис Азисов, Александър Атанасов и Ферди Фаиков.

Тройният голмайстор и асистент за гол Меджи взе шампанско – награда по изключение за първия официален мач.

Победата на “сините” обаче изкачи на върха финалиста от последния сезон “Младост” Екзарх Йосиф, който победи на свой терен с 1:0 “Филип Тотю”. Шампионите остават трети, но скъсиха дистанцията от върха, а в следващия кръг на 27.03 от 15:00 гостуват в Две могили.

Запис на мача може да гледате тук: