Адвокат Димитър Балкански вече е почетен гражданин на Община Борово

Президентът на ФК Дунав Батин адв. Димитър Балкански бе удостоен на 5 септември 2022 г. със званието “Почетен гражданин на Община Борово”. С решение № 393 от 24 август 2022 г. на Общинския съвет в гр. Борово адв. Балкански получава това почетно звание заради “цялостната му обществена дейност, за благородството и всеотдайността, доказани през годините”. Припомняме, че през 2017 г. е сключен договор за концесия на стадиона в с. Батин, като за тези 5 години инвестициите, направени в него, го превръщат в топ спортен обект не само в областта, а в страната.

Връчването се случи на специалната сцена, изградена на стадиона в гр. Борово, във връзка с празника на общината. Специални гости на събитието бяха освен кмета на гр. Борово Валентин Панайотов, председателя на ОС Пламен Симеонов, общински съветници, кметове на населени места в общината, политически лица, както и стотици граждани.

Лично кметът Панайотов връчи почетния плакет, а адв. Балкански благодари за признанието. Той изтъкна, че приема това отличие като нещо много голямо, като нещо, с което се гордее. Адв. Балкански уточни, че всичко, което е направил досега, не е било с користна цел, или печалба, а защото му е жал да гледа запустели селата, затворени училища, и нека неговия пример бъде последван от малкото млади хора, останали в тези райони. Надежда има как се преборим, да преобърнем нещата, като в този край отново закипи живот, като адв. Балкански вярва, че това може да стане!

Повече от събитието може да гледате във видеото: